x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson a devenit tată

Boris Johnson a devenit tată

09 Dec 2021   •   20:30
Boris Johnson a devenit tată

Premierul britanic Boris Johnson și soția sa Carrie Johnson au anunțat nașterea unei "fetițe sănătoase", anunță CNN. Bebelușul s-a născut joi dimineață la un spital din Londra.

Soții Johnson anunțaseră în iulie că așteaptă un al doilea copil în decembrie. Carrie Johnson a scris atunci că a suferit un avort spontan la începutul acestui an.

Cuplul are deja un fiu, Wilfred Lawrie Nicholas Johnson, care s-a născut în luna aprilie a anului trecut.

Cei doi s-au căsătorit în cadrul unei nunți secrete la Catedrala Westminster din Londra, în luna mai a acestui an.

Johnson a recunoscut într-un interviu în septembrie că are șase copii, după ce anterior a evitat întrebarea în numeroase interviuri și conferințe de presă. Noul bebeluș este al șaptelea copil al său.

Patru dintre copiii lui Johnson sunt cu fosta sa soție, Marina Wheeler, iar al cincilea, o fiică, a fost rezultatul unei relații extraconjugale.

Anunțul nașterii noii fiice a lui Johnson a coincis cu vestea că Partidul său Conservator a fost amendat cu 17.800 de lire sterline (aproximativ 23.500 de dolari) de către Comisia Electorală din Marea Britanie pentru renovarea unui apartament din Downing Street. Sancțiunea a fost aplicată pentru că partidul nu a raportat cu exactitate o donație și nu a ținut o evidență contabilă corespunzătoare.

Investigația Comisiei a fost lansată în aprilie, în urma unor informații apărute în presa britanică, potrivit cărora Boris Johnson a cheltuit 280.000 de dolari pentru renovarea apartamentului său din Downing Street, ceea ce a dus la întrebări cu privire la modul în care a plătit pentru această renovare. Apartamentul este, de obicei, reședința premierului atunci când se află la Londra.

La vremea respectivă, Liz Truss, pe atunci secretar de stat pentru comerț, a declarat că Johnson a acoperit personal costul renovării apartamentului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson