x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Competiţie de tir de artilerie în Coreea de Nord

Competiţie de tir de artilerie în Coreea de Nord

07 Noi 2021   •   21:00
Competiţie de tir de artilerie în Coreea de Nord

Trupele mecanizate nord-coreene au organizat un concurs de tir de artilerie în weekend, în cadrul eforturilor de a spori capacităţile de apărare ale ţării, a relatat, duminică, presa de stat din Phenian, citată de Reuters.

Exerciţiile au avut loc sâmbătă, a precizat agenţia de ştiri de stat KCNA, şi au loc în condiţiile în care Coreea de Nord se plânge tot mai mult de ceea ce consideră a fi un dublu standard, în care activităţile sale militare atrag critici internaţionale, care nu sunt formulate de obicei când au loc exerciţii similare ale Coreei de Sud şi ale Statelor Unite.

Analiştii spun că Phenianul încearcă să îşi normalizeze activităţile de apărare cu scopul de a obţine în cele din urmă acceptarea internaţională a arsenalelor sale de arme nucleare şi de rachete balistice, care au fost sancţionate prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

O mare parte din artileria convenţională extinsă a Coreei de Nord este desfăşurată de-a lungul graniţei sale fortificate cu Coreea de Sud, de unde poate ajunge până în capitala dens populată Seul.

Exercițiile au fost supervizate de Pak Jong Chon, membru al Prezidiului Biroului Politic şi secretar al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la putere.

Pak este un general considerat de mult timp o stea în ascensiune în puternica armată a ţării şi un jucător important în programul de rachete al acesteia. El a fost promovat în septembrie în funcţiile sale actuale.

 

×
Subiecte în articol: tir artilerie