x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a lansat rachete dintr-un tren

Coreea de Nord a lansat rachete dintr-un tren

15 Ian 2022   •   18:30
Coreea de Nord a lansat rachete dintr-un tren
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete cu rază scurtă de acţiune, dintr-un tren, a anunțat astăzi presa de la Phenian. Acesta este al treilea test de la începutul anului, în pofida noilor sancţiuni americane, informează AFP.

Testele fost organizate pentru a "verifica şi judeca controlul procedurilor de acţiune ale regimentului feroviar", a transmis agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Lansarea a avut loc, după decizia de miercuri a SUA de a impune noi sancţiuni financiare unui grup de cinci cetăţeni nord-coreeni, în urma testelor anterioare cu rachete prezentate de către autorităţile de la Phenian ca fiind hipersonice.

Lansarea de vineri "a demonstrat o manevrabilitate sporită şi o rată de succes ridicată", precizează KCNA.

S-au purtat discuţii "despre stabilirea unui sistem de operare a rachetelor pe calea ferată în toată ţara", a adăugat sursa citată.

Rachetele au parcurs o distanţă de 432 de kilometric, la o altitudine de 36 de kilometri spre estul peninsulei coreene, conform informaţiilor furnizate de conducerea armatei sud-coreene.

A fost a treia testare de armament în Coreea de Nord în această lună, după două teste hipersonice reuşite, potrivit Phenianului, primul pe 5 ianuarie şi apoi al doilea, supravegheat personal de liderul Kim Jong-un, pe 11 ianuarie.

Ca răspuns, SUA au impus noi sancţiuni. Regimul nord-coreean acuză însă administrația de la Washington că escaladează în mod intenţionat situaţia.

Dialogul dintre Phenian şi Casa Albă rămâne blocat, după ce discuţiile dintre liderul Kim Jong Un şi preşedintele Donald Trump s-au întrerupt în 2019.

Coreea de Nord a efectuat pentru prima dată un test cu o rachetă lansată dintr-un tren, în septembrie 2021.

×
Subiecte în articol: coreea de nord