x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania decide administrarea celei de-a treia doze de vaccin întregii populații

Germania decide administrarea celei de-a treia doze de vaccin întregii populații

06 Noi 2021   •   19:00
Germania decide administrarea celei de-a treia doze de vaccin întregii populații

Germania decide administrarea celea de-a treia doze de vaccin anti-Covid tuturor, la șase luni după a doua doză. Între timp, președintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a amenințat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităților sanitare va crește prea mult.

A treia doză de vaccin Covid pentru toată lumea la șase luni după a doua doză. Aceasta este principala măsură decisă de conferința miniștrilor sănătății din landurile Germaniei.

„Al patrulea val a accelerat foarte mult și lovește puternic. Ne așteaptă săptămâni dificile", a declarat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, în cadrul unei întâlniri cu presa după reuniune.

Între timp, președintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a amenințat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităților sanitare va crește prea mult, conform Bild.

Începând de lunea viitoare, Saxonia va fi primul land german care va restricționa accesul în restaurante, baruri și evenimente culturale doar pentru persoanele imunizate, adică cele care au fost vaccinate sau vindecate de Covid, excluzând posibilitatea de a folosi testele ca permis de trecere.

Germania a înregistrat vineri 37.120 de cazuri noi de infecție, iar 154 de pacienți au murit. Indicele de spitalizare, considerat o prioritate în această fază, este în creștere ușoară, dar constantă, cu 3,73 de pacienți la terapie intensivă la 100.000 de locuitori. Această cifră este foarte departe de pragul maxim atins la Crăciunul anului trecut, când a ajuns la 15,5.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, Hans Kluge, atrăgea atenția că Europa este din nou epicentrul pandemiei, iar rata de transmitere este „foarte preocupantă''.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: a treia doza vaccin