x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel: Situația pandemiei de coronavirus din Germania este dramatică

Merkel: Situația pandemiei de coronavirus din Germania este dramatică

17 Noi 2021   •   21:30
Merkel: Situația pandemiei de coronavirus din Germania este dramatică

Situația coronavirusului din Germania este dramatică, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, care a cerut un efort pentru a distribui mai rapid vaccinurile de rapel și a făcut apel la cei sceptici față de vaccinare să se răzgândească.

Germania a raportat miercuri 52.826 de noi infecții - un salt de o treime față de săptămâna trecută și un alt record zilnic, în timp ce 294 de persoane au murit, ducând totalul la 98.274, conform Reuters.

„Nu este prea târziu pentru a opta pentru o primă doză de vaccin", a declarat Merkel, la un congres al primarilor de orașe germane: „oricine se vaccinează se protejează pe sine și pe ceilalți. Și dacă se vaccinează suficient de mulți oameni, este calea de ieșire din pandemie".

Doar 68% dintre locuitorii celei mai populate țări europene sunt complet vaccinați - mai puțin decât media din Europa de Vest.

Merkel, care guvernează în calitate de interimar în timpul negocierilor pentru formarea unui guvern de coaliție după alegerile din septembrie, a declarat că este nevoie de un efort național pentru a începe distribuirea în masă a vaccinurilor de rapel.

De asemenea, ea a făcut apel la liderii federali și regionali care se întâlnesc joi pentru a introduce o măsură care să ducă la restricții mai stricte în funcție de numărul de persoane infectate care ajung la spital într-o săptămână.

Germania are suficiente doze pentru o campanie de rapel, a declarat ministrul sănătății Jens Spahn.

Cei care negociază pentru a forma următorul guvern doresc să oblige persoanele care folosesc transportul public sau care merg la serviciu să prezinte un test COVID-19 negativ, o dovadă de vindecare sau de vaccinare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: angela merkel