x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO avertizează Rusia asupra consecinţelor unui atac militar împotriva Ucrainei

NATO avertizează Rusia asupra consecinţelor unui atac militar împotriva Ucrainei

30 Noi 2021   •   21:00
NATO avertizează Rusia asupra consecinţelor unui atac militar împotriva Ucrainei

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a avertizat, marţi, Rusia asupra consecinţelor generate de un eventual atac militar împotriva Ucrainei, informează agenţia Reuters.

"Va fi un preţ mare pentru Rusia dacă va utiliza din nou forţa împotriva independenţei Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării din ţările NATO, desfăşurată în capitala Letoniei, Riga.

Şi secretarul de Stat american, Antony Blinken, a avertizat Rusia. "Vom avea consultări strânse cu aliaţii din cadrul NATO şi cu partenerii, în următoarele zile, despre necesitatea de a adopta noi măsuri la nivelul Alianţei Nord-Atlantice pentru consolidarea apărării, a rezistenţei şi a capacităţilor defensive", a declarat Antony Blinken.

Rusia se opune vehement aderării Ucrainei la NATO şi denunţă suplimentarea capacităţilor militare ale Alianţei Nord-Atlantice în apropierea frontierelor ruse.

Administraţia de la Kiev susţine că Rusia a mobilizat 92.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat, vineri, că Rusia pregăteşte o tentativă de lovitură de stat sau o intervenţie militară în Ucraina la începutul lunii decembrie.

Administraţia Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu pregăteşte niciun complot în Ucraina. Rusia a argumentat că poate mobiliza militari oriunde doreşte pe propriul teritoriu. Relaţiile dintre Rusia şi Occident s-au deteriorat după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi din cauza susţinerii oferite de Moscova insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nato