x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noapte tragică în Texas: Cel puțin opt morți și numeroși răniți, după o busculadă la un festival

Noapte tragică în Texas: Cel puțin opt morți și numeroși răniți, după o busculadă la un festival

06 Noi 2021   •   10:32
Noapte tragică în Texas: Cel puțin opt morți și numeroși răniți, după o busculadă la un festival
Sursa foto: Sursa: Hepta

Cel puțin opt persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite în urma unei busculade la deschiderea festivalului de muzică Astroworld. Fanii s-au năpustit spre scenă în timpul deschiderii festivalului din Houston, au anunțat autoritățile.

Șeful pompierilor din Houston, Samuel Peña, a confirmat cifrele privind numărul victimelor la o conferință de presă organizată sâmbătă dimineața devreme, scrie Reuters.

Peña a declarat că, vineri, în jurul orei 21.00, mulțimea care se adunase pentru un spectacol al rapperului Travis Scott a început să se împingă spre partea din față a scenei, provocând panică. Oamenii au căzut inconștienți, iar haosul a escaladat până la ora 21.38, când a fost declanșat un „incident cu victime în masă", a spus el.

Pompierii au dus la spital 17 persoane, 11 dintre ele fiind în stop cardiac.

Nu este, deocamdată, clar ce a provocat dezastrul.

„Cred că este foarte important ca niciunul dintre noi să nu speculeze. Nimeni nu are toate răspunsurile încă", a declarat șeful poliției din Houston, Troy Finner.

The Houston Chronicle a declarat că Scott s-a oprit de mai multe ori în timpul spectacolului de 75 de minute când a observat busculada și a cerut paznicilor să se asigure că spectatorii sunt bine.

50.000 de persoane au mers la festivalul care urma să țină două zile, însă cea de-a doua zi a festivalului a fost anulată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tragedie texas