x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi restricţii antiepidemice în Germania

Noi restricţii antiepidemice în Germania

02 Dec 2021   •   20:30
Noi restricţii antiepidemice în Germania

Cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, şi liderii landurilor germane au anunţat, joi, noi restricţii antiepidemice, în contextul numărului ridicat de infecţii din ultima perioadă.

Conform noilor reguli, la toate activităţile publice de divertisment, inclusiv la restaurante şi teatre, accesul se va face cu certificate COVID-19 care să ateste vaccinarea sau vindecarea. În unele situaţii, va fi necesar test atât pentru vindecaţi, cât şi pentru vaccinaţi (regula 2G plus).

De asemenea, accesul în magazine, cu excepţia celor alimentare, va fi permis doar persoanelor vaccinate sau vindecate.

Persoanele nevaccinate vor avea dreptul să se întâlnească doar cu grupuri de două persoane. La evenimentele publice organizate în interior, numărul maxim de persoane va fi de 200. Stadioanele vor putea funcţiona doar cu o capacitate de 30%-50% sau cel mult 15.000 de spectatori. Şcolile vor funcţiona normal, dar elevii vor trebui să poarte măşti, indiferent de vârstă. Noile măsuri vor fi aplicate prin decizii ale landurilor, urmând să fie aplicabile până pe 15 decembrie, cu posibilitatea prelungirii.

"Este necesar un act de solidaritate", a argumentat cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, conform postului RND şi site-ului T-online.de. Angela Merkel a refuzat să spună cât vor fi valabile certificatele care atestă vaccinarea, dar Comisia Europeană a recomandat recent o durată de nouă luni.

Viitorul cancelar, Olaf Scholz, a semnalat că va susţine un proiect de lege care să impună vaccinarea generală, dar decizia va aparţine Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. Partidul Liber-Democrat (FDP), care face parte din noua coaliţie de guvernare, a anunţat că se opune obligativităţii vaccinării.

(sursa: Mediafax)

×