x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia oferă compensații pentru energie de 380 milioane de dolari

Polonia oferă compensații pentru energie de 380 milioane de dolari

15 Oct 2021   •   20:00

În timp ce guvernul de la București se bâlbâie, nereușind să găsească soluții pentru protejarea populației de scumpirile din energie, Polonia va oferi consumatorilor subvenții suplimentare de 1,5 miliarde de zloți, respectiv 380 de milioane de dolari, în contextul creșterii prețurilor la energie, a declarat ministrul polonez al Climei.

Prețurile de referință ale gazelor naturale din Europa au crescut vertiginos pe măsură ce oferta restrânsă s-a lovit de cererea ridicată din economiile care se recuperează în urma pandemiei COVID-19, ceea ce a dus la creșterea costurilor energiei electrice.

"Aceasta este o chestiune care reprezintă o prioritate pentru mine, iar soluțiile pe care le propunem sunt evaluate la 1,5 miliarde de zloți. Vom subvenționa 2,6 milioane de gospodării", a spus ministrul Climei, Michal Kurtyka, la radioul public polonez.

Scopul este de a sprijini cele mai sărace gospodării din Polonia și sprijinul ar putea ajunge la 700 de zloți pe an pentru o gospodărie de patru persoane, a precizat Kurtyka.

Mediafax

×