x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni israeliano-americane. Decizia Casei Albe cu privire la palestinieni

Tensiuni israeliano-americane. Decizia Casei Albe cu privire la palestinieni

19 Oct 2021   •   20:00
Tensiuni israeliano-americane. Decizia Casei Albe cu privire la palestinieni

Administraţia Biden intenţionează să redeschidă Consulatul SUA din Ierusalimul de Est pentru contacte diplomatice cu Autoritatea Palestiniană, afirmă surse politice de la Washington.

Conform cotidianului palestinian Al-Quds, Consulatul SUA din Ierusalimul de Est va fi redeschis în noiembrie, pentru intensificarea contactelor Washingtonului cu Autoritatea Palestiniană.

Casa Albă este nemulţumită de politicile Israelului în teritoriul palestinian Cisiordania, în contextul violenţelor israelo-palestiniene generate de activităţile israeliene de colonizare.

Israelul se opune vehement redeschiderii Consulatului american din Ierusalimul de Est. Surse din cadrul Ministerului israelian de Externe au declarat, marţi, că nu există încă un acord între Guvernul israelian şi Washington privind redeschiderea misiunii diplomatice în relaţia cu palestinienii.

Administraţia Donald Trump a transferat sediul Ambasadei SUA în Israel din Tel Aviv în Ierusalim, generând critici intense la nivel internaţional. Misiunea diplomatică americană în Israel se afă în Ierusalimul de Vest. Administraţia Biden a semnalat că intenţionează să relanseze procesul de pace israelo-palestinian.

Mediafax

×