x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Anunțul ȘOC al primarului Timișoarei. Ce se va întâmpla cu locuitorii orașului

Anunțul ȘOC al primarului Timișoarei. Ce se va întâmpla cu locuitorii orașului

26 Oct 2021   •   12:51
Anunțul ȘOC al primarului Timișoarei. Ce se va întâmpla cu locuitorii orașului

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat, marți, că aproximativ 50.000 de gospodării din oraș, dar și spitalele vor rămâne fără căldură și apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm.

„Acum câteva minute, compania Delgaz a oprit distribuția gazului pentru CET Centru și compania EON a sistat gazul pentru Colterm. Până acum două ore am stat în negocieri cu ultimul furnizor de gaz, care din păcate ne-a dat un răspuns negativ. Asta înseamnă că Timișoara, momentan, Coltem momentan, nu are o companie care ar vrea să furnizeze gaze natuale”, a declarat marți, într-o conferință de presă, Dominic Fritz.

Conform acestuia, problemele au apărut într-un context de criză energetică la nivel euopean, când „este foarte puțin gaz pe piață”.

„În Timisoara, în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, mai rău, înseamnă că spitalele Timișoarei vor rămâne fără căldură și apă caldă”, a mai spus primarul.

Acesta a precizat că într-o situație mai bună sunt Spitalul Victor Babeș și Matenitatea Odobescu, care dispun de centrale proprii.

Încercăm să găsim soluții, încercăm să trecem cât de mult se poate pe cărbune”, a adăugat edilul.

Compani de termoficare Colterm a intrat în insolvență, lăsând 5 spitale și 56.000 de locuințe în frig. 

Mediafax

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz timisoara apa calda