x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Centru de vaccinare deschis în Casa lui Moș Crăciun din Piața Mare a Sibiului

Centru de vaccinare deschis în Casa lui Moș Crăciun din Piața Mare a Sibiului

10 Noi 2021   •   18:59
Centru de vaccinare deschis în Casa lui Moș Crăciun din Piața Mare a Sibiului
Sursa foto: Picasa

Un centru de vaccinare va fi înființat în Casa lui Moș Crăciun, care va fi deschisă în Piața Mare din Sibiu, la Târgul de Crăciun. „Am încredere că locuitorii Sibiului se vor mobiliza pentru orașul lor, astfel încât să putem reporni Crăciunul”, a spus primarul orașului, Astrid Fodor.

Chiar dacă încă nu este sigură deschiderea din acest an a Târgului de Crăciun din Piața Mare - unul dintre cele mai importante obiective turistice din țară în preajma sărbătorilor de iarnă - Primăria Sibiu și organizatorii Târgului anunță o campanie de vaccinare care va începe vineri. Practic, căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare devine centru de vaccinare.

„Îi invităm pe sibieni să se vaccineze în Piața Mare, la Căsuța lui Moș Crăciun, dar și în oricare alt centru de vaccinare din oraș. Miza acestei campanii este sănătatea sibienilor, dar ea are și o componentă puternic emoțională: ne dorim sărbători așa cum le știam la Sibiu, ne dorim ca viața să revină la normalitate și nu putem face acest lucru decât prin vaccinare. Am încredere că locuitorii Sibiului se vor mobiliza pentru orașul lor, astfel încât să putem reporni Crăciunul la Sibiu”, a spus primarul orașului, Astrid Fodor.

„Ne-a lipsit tuturor Târgul de Crăciun de anul trecut. Și bucuria din Piața Mare. Faptul că Sibiul este în perioada Crăciunului una dintre cele mai atractive destinații din țară, ne motivează să vrem să luptăm responsabil pentru orașul nostru. Sectorul turistic a avut foarte mult de suferit în pandemie și vrem să reprezentăm o soluție și un exemplu în această perioadă. Ecuația e una foarte simplă: mai mulți cetățeni imunizați prin vaccinare însemnă ca vom avea șanse tot mai bune să desfășurăm activități prin care să atragem în siguranță turiștii care lipsesc foarte mult orașului în ultimul timp”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleț.

Până în acest moment, în Sibiu sunt deschise cinci centre de vaccinare, iar Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare va fi al șaselea. Centrul de vaccinare Căsuța lui Moș Crăciun va fi deschis în perioada 12-21 noiembrie, între orele 12.00 -20.00.

Târgul de Crăciun din Sibiu adună zeci de mii de turiști în fiecare an, el fiind considerat cel mai frumos din țară. Turiștii compară Târgul de Crăciun din Sibiu cu cel din Viena. Din cauza pandemiei, anul trecut evenimentul nu a fost organizat.

(sursa: Mediafax)

×