x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Metrorex a implementat mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației

Metrorex a implementat mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației

28 Oct 2021   •   14:34
Metrorex a implementat mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației

Suplimentarea trenurilor și sosirea alternativă a garniturilor de tren același peron reprezintă o parte dintre măsurile luate de Metrorex pentru evitarea aglomerației.

Conducerea companiei a avut, joi, o întâlnire cu prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, în cadrul căreia s-au discutat și stabilit mai multe măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu Coronavirus la metrou.

Printre deciziile luate, încă de la începutul pandemiei de COVID-19, se numără măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, redistribuirea personalului de pază, dezinfectarea balustradelor, glafurilor, parapeților, a aparatelor de taxare, a lifturilor, a scărilor rulante și a automatelor de vândut cartele.

De asemenea, publicul călător este sfătuit să achiziționeze titlurile de călătorie de la automatele sau să folosească plata cu cardul bancar/telefon mobil/dispositive electronice, direct la porțile de acces.

Totodată, Poliția Metrou patrulează în cele 10 stații cu trafic intens de călători (Piața Victoriei, Piața Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Obor).

Pentru evitarea aglomeației, Metrorex a dispus ca:

·sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp;

·la orele de vârf de trafic, s-a luat măsura introducerii de trenuri suplimentare;

·prin instalațiile de sonorizare ale stațiilor, se solicită călătorilor păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor de protecție. Aceleași informații se regasesc la infochioșcuri, pe afișele din trenuri și pe site-ul oficial al Metrorex.

·au fost marcate cu un semn vizibil de culoare verde locurile permise, atât pentru transportul în picioare cât şi pentru transportul pe scaune, astfel încât să se păstreze distanţa de minim un metru între pasageri.

„Încă de la începutul pandemiei, Metrorex a luat măsuri pentru a preîntampina răspândirea virusului Sars Cov 2 în spațiile de la metrou și în trenuri. Odată cu discuțiile purtate cu Prefectura București, în situația sanitară actuală, Metrorex vine cu măsuri suplimentare pentru a-i asigura pe toți cei care folosec metroul, că acesta rămâne un mijloc sigur de transport în București”, a declarat Ștefan Paraschiv, director general al Metrorex.

Mediafax

×
Subiecte în articol: metrorex