x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANSVSA a retras de la raft Toba de porc "Drag de România". Conține o bacterie periculoasă

ANSVSA a retras de la raft Toba de porc "Drag de România". Conține o bacterie periculoasă

13 Noi 2021   •   18:22
ANSVSA a retras de la raft Toba de porc "Drag de România". Conține o bacterie periculoasă

Carrefour România a retras de pe piață și a rechemat de la consumatori un sortiment de tobă de porc, după ce a fost depistată Listeria monocytogenes, a anunțat sâmbătă Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA informează că societatea Carrefour România S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului tobă de porc Drag de România, „ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes”.

 

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

 

„Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, a arătat ANSVSA.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Toba de porc listeria monocytogenes