x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment INFOTRAFIC: Ceață pe autostrăzile A1, A2 și A3

Avertisment INFOTRAFIC: Ceață pe autostrăzile A1, A2 și A3

27 Noi 2021   •   08:09
Avertisment INFOTRAFIC: Ceață pe autostrăzile A1, A2 și A3

Circulația se desfășoară în condiții de ceață densă, sâmbătă dimineața, pe autostrăzile A3 București-Ploiești, A1 București Pitești și A2 București - Constanța avertizează Infotrafic.

​Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineața, se circulă în condiții de ceață densă pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Ploiești, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri.

În aceleași condiții de ceață densă se circulă și pe întreaga autostradă A2 București-Constanța, vizibilitatea fiins scăzută sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Totodată, este semnalată ceață și pe tronsonul kilometric 23 – 36 al autostrăzii A1 București-Pitești, astfel că se reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri.

Polițiștii rutieri recomandă reducerea vitezei, mărirea distanţei între vehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor și evitarea opririi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

De asemenea, pe timp de ceaţă, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

(sursa: Mediafax)

×