x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Lista nominală a miniștrilor și programul de guvernare, până sâmbătă seara

Ciucă: Lista nominală a miniștrilor și programul de guvernare, până sâmbătă seara

27 Oct 2021   •   18:17
Ciucă: Lista nominală a miniștrilor și programul de guvernare, până sâmbătă seara
Sursa foto: antena3

Premierul desemnat Nicoale Ciucă spune că va depune lista nominală a miniștrilor și programul de guvernare până sâmbătă seara. Săptămâna viitoare Guvernul va intra în Parlament: „îmi voi juca șansa până la capăt. Nu îmi depun mandatul în niciun caz”.

Premierul desemnat Nicoale Ciucă, întrebat miercuri despre eventuala depunere a mandatului, spune că nu și-l va depune „în niciun caz”.

Legat de faptul că Dacian Cioloș l-ar fi sfătuit să își depună mandatul, Ciucă spune: „în această perioadă știți că sunt foarte multe sfaturi și atunci pe masa de negociere venim cu elemente care cu adevărat sunt serioase și ne pot duce către un demers care să asigure țării un guvern”.

În condițiile în care termenul la care Guvernul Ciucă trebuie să ceară votul de învestitură expiră sâmbătă seara, premierul desemnat spune că până atunci vor fi depuse la Parlament lista Cabinetului și programul de guvernare.

Întrebat dacă ușa către PSD a fost definitiv închisă, Ciucă a răspuns: „nu. Nu este închisă ușa către absolut nimeni. Continuăm să negociem, să discutăm și să avem o soluție finală. În acest moment mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL - UDMR”.

Referitor la un BPN al PNL în care să se flexibilizeze mandatul său, Ciucă spune că ultima zi în care trebuie organizat este vineri: „aici cred că pot să avansez o dată: nu mai târziu de vineri. Din punctul meu de vedere este ultima zi când putem să avem acest BPN”.

Astfel, sâmbătă seara se vor depune programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor, urmând ca săptămâna viitoare să intre în Parlament Guvernul.

Întrebat dacă există șanse reale ca acest guvern să treacă de votul Parlamentului, Ciucă spune: „îmi voi juca șansa până la capăt”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicoale Ciucă