x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Director Romsilva, trimis în judecată pentru luare de mită

Director Romsilva, trimis în judecată pentru luare de mită

22 Noi 2021   •   10:43
Director Romsilva, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul director al Direcției Silvice Ilfov a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Potrivit DNA, acesta ar fi primit un teren pentru a angaja un paznic de vânătoare care nu îndeplinea condițiile legale.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au trimis în judecată în stare de libertate pe Cezar Răduță, la data faptelor director al Direcției Silvice Ilfov, în prezent director general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

De asemenea, au fost trimiși în judecată un paznic de vănătoare în cadrul Direcției Silvice Ilfov pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu și un inginer în cadrul Direcției Silvice Ilfov pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, directorul și inginerul Direcției Silvice Ilfov ar fi permis, în cursul anului 2016, angajarea celuilalt inculpat pe un post de paznic de vânătoare, deși acesta nu întrunea condiția privind pregătirea profesională prevăzută de lege, respectiv absolvirea unei școli profesionale silvice.

„Ulterior, pentru făcută, inculpatul Răduță Cezar Mihail ar fi primit de la inculpatul C.A. un teren în suprafață de 1.168,91 mp, situat în intravilanul comunei Corbeanca, județul Ilfov. ar fi îmbrăcat forma unui contract de schimb, inculpatul Răduță Cezar Mihail oferind pentru terenul respectiv un autoturism foarte vechi a cărui valoare era de cel mult 5.000 euro (mai puțin de jumătate din suma cu care inculpatul C.A. achiziționase terenul în urmă cu 10 ani)”, se arată în comunicat.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei terenuri ce aparțin inculpatului Răduță Cezar Mihail.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mită romsilva