x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două avioane-ambulanță moderne vor intra în dotarea SMURD

Două avioane-ambulanță moderne vor intra în dotarea SMURD

17 Dec 2021   •   18:00
Două avioane-ambulanță moderne vor intra în dotarea SMURD

Două avioane medicale moderne, Bombardier Learjet 75, vor intra în dotarea SMURD. Aeronavele vor avea dotare pentru transportul pacienților critici, respectiv câte un plămân artificial și câte un incubator pentru bebelușii aflați în stare critică.

„Astăzi (vineri - n.r.), s-a semnat contractul pentru furnizarea a două avioane medicale moderne, Bombardier Learjet 75, către Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi utilizate în cadrul SMURD. Cele două avioane cu dotare pentru transportul pacienților critici (2 pacienți simultan / avion) dețin o dotare medicală foarte avansată ce include și un aparat ECMO (plămân artificial) pe fiecare avion. Fiecare dintre cele două avioane mai are în dotare și câte un incubator pentru bebeluși aflați în stare critică cu dotarea aferentă necesară îngrijirii nounăscutilor grav bolnavi”, transmite șeful DSU, Raed Arafat.

El precizează că suma alocată acestui proiect este de aproximativ 25 milioane Euro fără tva, fiind rambursabil un procent de 85% din această suma din fondurile europene.

Ambasada SUA la București a anunțat că două avioane-ambulanță vor extinde capacitatea de răspuns pentru situațiile de urgență medicală din România.

„Fargo Jet și Ministerul Afacerilor Interne au semnat azi (vineri - n.r.) un acord pentru achiziționarea celor două avioane, dotate cu echipament personalizat pentru transportul în regim de urgență al pacienților și al echipelor medicale”, potrivit paginii de Facebook a Ambasadei SUA la București.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avioane-ambulanță smurd