x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iași: flagrant de Revelion pentru destructurarea unei grupări bănuite că aduce droguri din Olanda

Iași: flagrant de Revelion pentru destructurarea unei grupări bănuite că aduce droguri din Olanda

01 Ian 2022   •   20:44
Iași: flagrant de Revelion pentru destructurarea unei grupări bănuite că aduce droguri din Olanda

Procurorii DIICOT-Iași au făcut un flagrant și mai multe percheziții în noaptea de Revelion pentru a destructura o grupare infracțională bănuită că transportă cocaină și canabis pe ruta Olanda-Germania-România.

Potrivit DIICOT, în noaptea de 1 ianuarie, procurorii de la Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași, au desfășurat o acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în traficul internațional de droguri de risc și de mare risc, respectiv cocaină și canabis, pe ruta Olanda-Germania-România.

Anchetatorii au organizat un flagrant, fiind depistate două persoane, despre care există presupunerea că au venit din Germania, asupra cărora „au fost descoperite substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc, respectiv aproximativ 600 grame de substanțe susceptibile a fi cocaină și 176 grame de substanțe susceptibile a fi canabis”.

În timpul acțiunii au fost făcute 14 percheziții în județul Iași și au fost duse la audieri șase persoane.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și au fost ridicate „400 de grame de substanțe susceptibile a fi canabis, 4 grindere, o instalație pentru înființarea culturilor de canabis indoor, precum și 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen cu 38 de cartușe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri și înscrisuri”.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: diicot