x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OMS numeşte un comitet de 26 de experţi pentru a investiga originile COVID-19

OMS numeşte un comitet de 26 de experţi pentru a investiga originile COVID-19

13 Oct 2021   •   20:00
OMS numeşte un comitet de 26 de experţi pentru a investiga originile COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a anunţat numirea unui grup ştiinţific studierii originilor noilor agenţi patogeni, în cadrul căruia epidemiologul cubanez Maria Guzmán alături de alţi 25 de experţi vor trebui să continue să investigheze cum a apărut COVID-19, printre alte maladii, relatează EFE.

Alături de Guzmán, de la Institutul de Medicină Tropicală Pedro Kouri, se vor afla virusologi, epidemiologi şi alţi specialişti din Brazilia, SUA, Marea Britanie, Rusia, Franţa, Germania, China sau Japonia, printre alte ţări.


Cei 26 de membri vor trebui supuşi unei evaluări finale, în care OMS va ţine cont de aprecierile publice cu privire la aceşti candidaţi.

Comitetul s-a format nu doar pentru a căuta originea coronavirusului ce provoacă COVID-19, pentru care o misiune a OMS s-a deplasat deja în China în februarie anul acesta, ci şi pentru a investiga cauzele altor eventuali viitori agenţi patogeni periculoşi.

SAGO va sfătui OMS cu privire la considerentele ştiinţifice şi tehnice referitoare la originile agenţilor patogeni care apar şi reapar, cu privire la potenţialul lor pandemic şi epidemic. În plus, va ghida OMS cu privire la următorii paşi care trebuie făcuţi pentru a înţelege originile virusului SARS-CoV-2.

 

×