x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Virgil Popescu: Dorim să facem plafonare privind preţurile la energie, introducem un plafon superior la ordonanţa de compensare

Virgil Popescu: Dorim să facem plafonare privind preţurile la energie, introducem un plafon superior la ordonanţa de compensare

15 Oct 2021   •   12:49
Virgil Popescu: Dorim să facem plafonare privind preţurile la energie,  introducem un plafon superior la ordonanţa de compensare
Sursa foto: Hepta

Virgil Popescu, ministrul interimar al Energiei, a declarat că, săptămâna viitoare, PNL ar urma să facă amendamente la proiectul de lege privind OUG referitoare la compensarea preţurilor la energie prin care să introducă şi o măsură privind plafonarea.
\

Jurnalistii l-au  întrebat dacă, în opinia sa, este posibilă propunerea formulată de PSD prin proiectul de lege privind plafonarea preţului la energie.

"Mie mi se pare greu de făcut acest lucru, pentru că lasă la latitudinea furnizorilor creşterea preţului, complet necontrolat, fără absolut niciun control, ştiind că vor fi tot timpul despăgubiri de la bugetul de stat şi o plafonare şi pentru cei cu venituri foarte mari şi pentru cei cu venituri mici şi medii nu mi se pare justificată. Da, măsura plafonării, am spus-o (...) dorim să face plafonare, să punem un plafon superior la ordonanţa de compensare", a explicat Popescu, înainte de şedinţa conducerii PNL.


Ministrul a mai anuntat că urmează să fie discutat şi un mecanism de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili.

"La nivelul Comisiei Europene se discută, în principiu, despre consumatorul vulnerabil, există posibilitatea, obligativitatea nedeconectării consumatorilor vulnerabili, o avem în lege. Dacă premierul a anunţat acest lucru, sigur că o să discutăm acest mecanism şi există posibilitate, de exemplu, de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili, dacă nu au posibilitate să plătească, în compensare cu datorii la bugetul de stat ale furnizorilor, în sensul că soldul acela se va regăsi într-o parte. Nu putem obliga furnizorii, dar statul, dacă doreşte să ia această măsură, poate să identifice această soluţie, vă dau un exemplu", a explicat Virgil Popescu.

×
Subiecte în articol: virgil popescu