x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România primește ajutoare externe pentru tratarea pacienților cu COVID-19

România primește ajutoare externe pentru tratarea pacienților cu COVID-19

21 Oct 2021   •   19:30
România primește ajutoare externe pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Austria va trimite 1.075 de colete cu medicamente pentru asistență de urgență în România. Totodată, Franța va ajuta cu 89.030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare mecanice, echipamente și accesorii medicale pentru pacienții cu COVID-19. Aceste acțiunii fac parte din Mecanismului de protecţie civilă al UE, transmite Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.

Din rezerva medicală strategică rescEU vor veni 200 de concentratoare de oxigen din Țările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia şi 15 ventilatoare mecanice şi opt concentratoare de oxigen care au fost livrate, săptămâna trecută, de Danemarca. O echipă medicală din  Republica Moldova a sosit în țară pentru a oferi asistenţă medicală de specialitate.

"Mă bucur să constat că elanul solidarităţii statelor membre nu s-a atenuat, în acest moment în care România continuă să se confrunte cu o creştere galopantă a cazurilor de COVID-19. Doresc să mulţumesc Austriei, Franţei, Ungariei şi Moldovei pentru ajutorul acordat României. Pandemia este în continuare o cruntă realitate, iar solidaritatea UE îşi demonstrează încă o dată valorile sale", a spus comisarul cu gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.
 

×
Subiecte în articol: COVID