x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Nicuşor Dan: Zece spitale vor solicita finanţare europeană pentru instalaţii electrice şi împotriva incendiilor

VIDEO Nicuşor Dan: Zece spitale vor solicita finanţare europeană pentru instalaţii electrice şi împotriva incendiilor

28 Oct 2021   •   13:23
VIDEO Nicuşor Dan: Zece spitale vor solicita finanţare europeană pentru instalaţii electrice şi împotriva incendiilor

Primaria Capitalei a anunţat că zece spitale din subordinea Municipalităţii urmează să solicite finanţare europeană pentru realizarea de instalaţii – electrice, împotriva incendiilor şi de ventilaţie. ”Am avut în ultimele luni câteva tragedii care au venit exact din nefuncţionarea acestor tipuri de instalaţii”, a declarat Nicuşor Dan.

 



Anunțul a fost făcut cu ocazia semnării acordurilor de parteneriat între Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi cele zece unităţi, în vederea depunerii proiectelor cu finanţare europeană în cadrul POIM, cu o valoare de aproximativ 23 milioane euro.

Primarul Capitalei a explicat că toate cele zece spitale pentru care se depun proiectele tehnice sunt spitale COVID. El a reamintit că tot prin POIM s-au semnat deja contracte de finanţare în valoare de 26 de milioane de euro pentru echipamente şi materiale necesare în contextul pandemiei.

Directorul general ASSMB, Alin Apostol, şi-a exprimat speranţa ca până pe 15 ianuarie se fie semnate contractele de finanţare, dar a arătat că acest lucru depinde şi de evaluarea realizată de Ministerul Fondurilor Europene. După semnarea contractelor de finanţare vor fi organizate licitaţii pentru efectuarea lucrărilor.

 

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan