x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu, despre argumentul lui Ciolacu pentru care nu îl vrea premier: Mi se pare bizar

Cîțu, despre argumentul lui Ciolacu pentru care nu îl vrea premier: Mi se pare bizar

17 Noi 2021   •   12:50
Cîțu, despre argumentul lui Ciolacu pentru care nu îl vrea premier: Mi se pare bizar

Președintele PNL, Florin Cîțu, afirmă că i se pare „bizar” că liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu îl vrea premier. Cîțu spune că și el ar avea o listă întreagă cu persoane de la PSD pe care nu le-ar dori în guvern.

„PNL vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare. Suntem singurii care încercăm să rezolvăm aceste negocieri”, spune Florin Cîțu, cu privire la negocierile cu social-democrații.

Referitor la decizia conducerii partidului ca el să fie persoana propusă pentru a fi premier, liderul liberal afirmă: „Să știți că PNL are o decizie în Consiliul Național să nu facă alianță cu PSD și astăzi negociem cu ei”.

Președintele PNL precizează că discuțiile nu ar trebui să fie despre persoane, ca reacție la declarațiile liderului PSD, Marcel Cioacu, care a spus că Florin Cîțu nu ar trebui să fie premier, deoarece a fost demis de Parlament din funcția de prim-ministru.

„Până la urmă nu despre asta este vorba, Am auzit și eu acest argument, mi se pare bizar. În primul rând, o moțiune de cenzură împotriva unei singure persoane este neconstituțională, asta ar însemna că cei de la PSD nu vor niciunul dintre membrii Guvernului să fie în viitorul Guvern. Mi se pare că ne ducem într-o direcție greșită, când vorbim despre persoane”, a afirmat președintele PNL.

Președintele PNL a menționat că și el ar avea o listă întreagă cu persoane de la PSD pe care nu le-ar dori în guvern.

De asemenea, el a transmis un mesaj şi către colegii din partid: „Am văzut că sunt colegi de la PNL care sunt ok ca premierul să fie desemnat de alte partide, este bizar, dar asta e”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că „este logic” ca, din moment ce PSD a câștigat alegerile, să ceară ca primul premier să fie de la PSD. Marți seara liberalii au decis ca primul prim-ministru să fie de la PNL.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu