x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, aviz favorabil pentru Ministerul Familiei: Toți copiii să primească educație sanitară

Firea, aviz favorabil pentru Ministerul Familiei: Toți copiii să primească educație sanitară

24 Noi 2021   •   18:30
Firea, aviz favorabil pentru Ministerul Familiei: Toți copiii să primească educație sanitară
Sursa foto: Lucian Alecu

Gabriela Firea a primit avizul comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse. Printre altele, Firea a vorbit despre subiectele educația sexuală în școli și avort.

În cadrul audierilor, Gabriela Firea a anunțat că principalele obiective ale noului minister sunt creșterea alocațiilor pentru copii, deschiderea de creșe în comunitățile care au nevoie, inclusiv în clădirile de birouri, și acordarea de facilități fiscale familiilor cu mulți copii.

Facilități ar putea primi și firmele care oferă bonusuri angajaților pentru copii și familiile care vor să-și achiziționeze mașini cu 7 locuri.

De asemenea, ministerul va facilita acordarea de credite pentru tinerii căsătorități și va întări programul „școala după școală”.

În timpul audierilor, Gabriela Firea a fost întrebată de ce a fost înființat Ministerul Familiei.

„Are treabă la Senat și o familie cu copii, nu i s-a dat un job Gabrielei Firea, s-a pus în prim-plan problematica familiei”, a explicat Firea, ministrul propus de PSD pentru Ministerul Familiei.

Gabriela Firea a fost întrebată dacă susține educația sexuală în școli.

„Susțin cu tărie ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară care să cuprindă și noțiuni legate de specialitate.... Educația să fie făcută de specialiști și cu acordul familiei.... Este important să stabilim la ce vârstă astfel încât să avem din ce în ce mai puține mame minore”, a mai spus reprezentanta PSD.

Gabriela Firea a vorbit și despre problema avortului.

„Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă de propria viață, propriul corp, dar și să aibă acces la servicii medicale și de consiliere”, a adăugat Firea.

În favoarea avizului au votat 38 de parlamentari, iar împotrivă au fost 18 senatori și deputați. Patru parlamentari s-au abținut de la vot.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea