x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalul Nazare, despre votul de la Senat: Campania de vaccinare nu trebuie dusă cu forța

Liberalul Nazare, despre votul de la Senat: Campania de vaccinare nu trebuie dusă cu forța

27 Oct 2021   •   18:30
Liberalul Nazare, despre votul de la Senat: Campania de vaccinare nu trebuie dusă cu forța
Sursa foto: Hepta

Senatorul PNL Alexandru Nazare a explicat de ce nu a votat pentru aprobarea proiectului privind introducerea certificatului de vaccinare în instituțiile din România. Campania de vaccinare trebuie dusă cu argumente, nu cu forță, a spus liberalul.

Explicația a fost transmisă pe Facebook.

„M-am abținut astăzi la votul privind adoptarea certificatului verde din anumite motive punctuale, așa cum nu am susținut achiziționarea unui număr de doze de vaccin în exces. Vaccinarea este necesară, așa cum și dozele aferente sunt necesare, dar proporțional cu populația României. Susțin campania de vaccinare, dar cred că aceasta trebuie să fie dusă cu argumente și nu cu forță. Cred că PNL este obligat să genereze credibilitate, mesaje publice coerente care să convingă fără utilizarea în pripă a unor măsuri excesive, care nu ne caracterizează că partid și pe care să le regretăm mai târziu”, a explicat senatorul liberal.

Alexandru Nazare a fost unul dintre susținătorii apropiați ai lui Ludovic Orban. Proiectul de la Senat nu a fost aprobat deoarece au lipsit două voturi, aceasta fiind ale senatorilor liberali din tabăra Orban.

Miercuri, certificatul verde nu a trecut de votul Senatului. Deși au fost 48 voturi „pentru” și 46 „împotrivă” în sală, după numărarea voturilor exprimate online, s-a constatat că mai lipsesc două voturi „pentru”.

Erau necesare 69 de voturi ca legea să treacă. Astfel, legea a fost respinsă pentru că este o lege organică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Nazare