x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sfatul unui medic: Vaccinați-vă, dar stați deoparte! Numărul real de infectări este 100.000/zi

Sfatul unui medic: Vaccinați-vă, dar stați deoparte! Numărul real de infectări este 100.000/zi

24 Oct 2021   •   18:49
Sfatul unui medic: Vaccinați-vă, dar stați deoparte! Numărul real de infectări este 100.000/zi
Sursa foto: Hepta

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu îi sfătuiește pe români să rămână precauți chiar după ce se imunizează cu o doză de vaccin din cauza numărului foarte mare de persoane infectate. Vaccinați-vă, dar stați deoparte! Numărul real de infectări este 100.000/zi, susține medicul.

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu consideră că numărul persoanelor infectate este de cel puțin 6 ori mai mare decât cel din raportările zilnice ale autorităților. De aceea, medicul îi sfătuiește pe români să fie precauți.

„Nu vă amăgiți cu „protecția" după prima doză. Numărul real de infectari zilnice nu este de 15-16.000 pe zi (date oficiale) ci de 80-100.000/zi. Numărul decedaților prin Covid este mai mare decât cei identificați oficial. Un număr dintre pacienții care nu se internează/refuză internarea decedează la domiciliu. Vaccinați fiind acum cu prima doză veți fi pe deplin protejați de abia la 14 zile după rapel. Evitați contaminarea până atunci”, a spus medicul pe Facebook.

Conform datelor prezentate duminică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost raportate 389 decese, 8 dintre acestea fiind din zilele precedente.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriel Tatu-Chiţoiu