x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Produse esențiale pe care să le pui în bagaj când pleci în concediu

Produse esențiale pe care să le pui în bagaj când pleci în concediu

26 Oct 2021   •   13:04
Produse esențiale pe care să le pui în bagaj când pleci în concediu
Sursa foto: piqsels.com

Nimic nu poate fi mai frumos ca o vacanță, decât, poate, planificarea tuturor detaliilor: alegerea destinației, rezervarea biletelor de călătorie, cumpărăturile necesare și organizarea bagajului.

 

Cu toate acestea, până la momentul când toate bagajele vor sta frumos la ușă, gata să te însoțească în vacanța ta de vis, va trebui să te decizi ce alegi dintre toate hainele pe care le ai, care sunt produsele obligatorii pe care nu trebuie să le uiți sau care sunt parfumurile care rămân acasă și care este cel care va merge cu tine. Ei bine, pentru unele persoane, organizarea bagajului reprezintă o adevărată plăcere, în timp ce pentru altele, este o provocare foarte dificilă. Indiferent de categoria în care te încadrezi, cu siguranță îți va fi de folos să parcurgi lista următoare:

 

  1. Documente și bani

Este cea mai importantă categorie din bagajul tău, deoarece fără ele nu vei putea efectiv să pleci la drum. Pune într-un loc sigur buletinul, pașaportul (dacă este cazul), banii, biletele de avion sau de tren, rezervările la hotel, alte bilete cumpărate pentru diverse obiective turistice.

 

  1. Haine

În funcție de destinația ta, poți avea nevoie de unele ținute speciale, cum ar fi o rochie de seară sau o ținută office. Pe lângă acestea, hainele de bază sunt în general aceleași și conțin: lenjerie, pijamale, tricouri cu mânecă scurtă, bluze cu mânecă lungă, pantaloni scurți / lungi, fuste, rochii, pulovere, cămăși, costum de baie, geacă/haină.

 

  1. Încălțăminte

Și aici contează dacă mergi să vizitezi un oraș ori dacă alegi o stațiune de pe litoral sau drumeții pe munte. Cu siguranță vei avea nevoie de papuci de casă, o pereche de sandale, 2 perechi de încălțări comode de zi, o pereche de bocanci / încălțăminte specială pentru munte.

 

  1. Cosmetice

Indiferent care este destinația ta, nu poți pleca fără o trusă minimă cu cosmetice. Demachiantul și crema hidratantă sunt obligatorii, iar câteva farduri ar trebui, de asemenea să aibă locul lor special în bagaj. Un fond de ten, o pudră, un ruj, un rimel  și un fard de obraz, sunt tot ce ai nevoie pentru a fi aranjată în orice ocazie. Adaugă un gel de duș, un sampon și un balsam, crema hidratantă pentru corp și crema cu protecție solară.

 

  1. Electronice

Telefonul este de nelipsit din bagajul tău, el nu mai este demult doar un element pentru comunicare. Cu ajutorul telefonului poți găsi o adresă sau o destinație, poți face fotografii și video-uri, poți asculta muzică, viziona filme sau poți citi cărți. O tabletă sau un laptop pot fi la rândul lor necesare, dacă îți place să ai la dispoziție un ecran mai generos sau dacă știi că va trebui să îmbini relaxarea cu munca. Nu uita de încărcătoare, căști și bateria externă.

 

  1. Bagajul pentru drum

Este bagajul pe care îl vei avea la tine pe toată durata călătoriei, așa ca trebuie să nu uiți nimic dintre obiectele și produsele esențiale. Pune aici documentele și banii, telefonul și încărcătorul, căștile și cartea preferată. Nu uita de măștile de protecție, șervețelele umede și dezinfectantul pentru mâini. În funcție de durata călătoriei și destinația ta, poate fi util să ai la tine și câteva mănuși chirurgicale, pentru a te proteja de germeni și bacterii. Tot în bagajul pentru drum poți include un rând de haine, dacă crezi că vei avea nevoie să te schimbi pe parcurs. Un tricou, un set de lenjerie și o pereche de șosete ar trebui să fie de ajuns. Dacă urmezi un tratament medical, nu uita să iei la tine medicamentele respective. Dacă porți ochelari sau lentile de contact, sunt esențiale toate accesoriile necesare (soluții, cutiuță pentru depozitare, servețele) pentru a te bucura de o vedere clară atunci când călătorești.

 

×