x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Românii se pregătesc de călătorii. Unde vor să plece de Revelion

Românii se pregătesc de călătorii. Unde vor să plece de Revelion

11 Oct 2021   •   19:30
Românii se pregătesc de călătorii. Unde vor să plece de Revelion
Sursa foto: antena3

Turiștii români fac rezervări de Revelion mizând pe faptul că nu vom mai trece printr-un lockdown total sau parțial. În topul destinațiilor exotice se află Egipt și Mexic, iar în cel intern Poiana Brașov, Valea Prahovei, Sibiu și Maramureș.

Potrivit consultanților touroperatorului DAL Travel, românii au început deja să se intereseze și să facă rezervări pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Foarte mulți turiști sunt vaccinați și nu mai întâmpină probleme suplimentare la trecerea granițelor, iar turiștii nevaccinați se orientează în funcție de constanța culorii țărilor de destinație.

În cazul Românei, ambele categorii de turiști fac rezervări, mizând pe faptul că, cel mai probabil, nu vom mai trece printr-un lockdown total sau parțial, așa cum a fost în iarna anului trecut.

Cele mai solicitate destinații exotice sau mai îndepărtate pentru Revelion sunt Egipt, Mexic, Peru, Panama, Costa Rica, Ecuador & Galapagos, Africa de Sud, Sri Lanka, Maroc și Tunisia.

Ca destinații mai apropiate, sunt multe rezervări pentru Turcia, Portugalia, Albania, Georgia și Germania (în special Berlin).

Pentru România, principalele destinații premium solicitate de sărbători sunt Poiana Brașov, Valea Prahovei, Sibiu, Maramureș, Bucovina și Păltiniș.

„Turiștii români preferă să petreacă perioada Crăciunului în familie, dar dacă totuși vor să călătorească optează pentru locuri din România, în pensiuni care oferă mâncăruri tradiționale și unde se pot bucura de tradițiile locale. Însă de Revelion, aceștia preferă destinații exotice, calde, îndepărtate. (...) Se observă o creștere considerabilă a rezervărilor față de perioada similară a anului precedent”, precizează Daniela Nedelcu, directorul general al touroperatorului.

Românii caută, de sărbători, în general destinații calde, însorite, cu acces la mare sau la ocean. De asemenea, preferă destinații „verzi”, mai puțin afectate de pandemie, în special atunci când vorbim despre circuite.

Pe plan intern, turiștii optează pentru locații premium de 4 și 5 stele, situate în natură, în zone montane sau în zone de turism rural, unde s-au păstrat tradițiile.

Potrivit rezervărilor, topul destinațiilor externe pentru Revelion este următorul: Egipt, Panama – Costa Rica, Croazieră de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor, Liban, Sri Lanka, Tunisia, Turcia (Cappadocia), Asia Centrală – Uzbekistan, Mexic și Africa de Sud.

Printre cele mai accesibile oferte de Revelion se numără, ca tarif pentru o persoană, cu cazare și transport inclus, cele în Paris (540 euro), Turcia – Cappadocia (680 euro), Liban (940 euro), Albania (980 euro), Georgia (1180 euro), Tunisia (1290 euro) dar și Thailanda – Phuket (1440 euro).

Pentru turiștii cu buget mai mare, cele mai scumpe Revelioane din ofertă sunt pentru Tanzania și Zanzibar (2990 euro) care includ însă și safari, o croazieră de Crăciun și Revelion în Marea Caraibilor (2910 euro) dar și un program în Panama și Costa Rica (2895 euro).

Mediafax

×
Subiecte în articol: revelion