x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum creezi un colț de lectură la tine acasă

Cum creezi un colț de lectură la tine acasă

18 Oct 2021   •   20:08
Cum creezi un colț de lectură la tine acasă

Cu toții am învățat, în ultima perioadă, despre importanța relaxării de acasă, activitățile care ne fac plăcere și cum să integrăm cât mai multe elemente pe care le îndrăgim, pentru o atmosferă cât mai plăcută. Dacă locuința ta este acum și birou, ai nevoie de zone specifice în care să te destinzi și în care să te retragi la finalul zilei. Un colț de lectură este perfect pentru întreaga familie, iar amenajarea acestuia este la îndemâna oricui, pentru orice cameră din casă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta:

Găsește locul ideal

Primul pas în crearea colțului de lectură este să găsești amplasarea ideală în încăpere. Acesta trebuie să-ți ofere liniștea pe care o cauți, departe de zonele în care se joacă cei mici sau de biroul partenerului tău. Dacă ai camere de dimensiuni mici, orientează-te în funcție de fereastră și amenajează colțul de lectură cât mai aproape de sursa de lumină naturală.

Instalează o bibliotecă

Un colț de lectură nu este complet dacă nu ai rafturile bibliotecii pregătite. În cazul în care nu deții încă această piesă de mobilier esențială, alege biblioteci living în funcție de dimensiunea potrivită pentru cameră. Există acum o varietate de modele, chiar și de dimensiuni reduse și minimaliste, așa că nu te speria de cuvântul „bibliotecă”. Acesta nu implică mereu piese de mobilier masive, care ocupă un perete întreg. O bibliotecă te va ajuta să-ți organizezi cărțile și să le ai cât mai la îndemână, în colțul de lectură. Mai mult decât atât, rafturile pentru cărți sunt o necesitate în fiecare locuință a iubitorilor de cărți.

 

Creează ambianța potrivită

Colțul de lectură are nevoie de o ambianță cât mai potrivită pentru această activitate. Asta înseamnă că trebuie să instalezi o sursă de lumină artificială pentru seară, obiecte decorative și piese de mobilier care să te ajute să profiți cu adevărat de senzația de liniște. Optează pentru lampadare ca sursă de lumină în partea de sus, dar și pentru aplice cu lumină caldă, care scot în evidență detaliile colțului de lectură, precum biblioteca. De asemenea, alege un fotoliu cât mai confortabil sau chiar o piesă tip banchetă, pe care te poți întinde. De cele mai multe ori, sesiunile de lectură îți pot induce o stare de somn, de care merită să te bucuri fără să te împotrivești.

Alege plante de cameră

Plantele verzi și florile sunt aliații ideali ai stării de bine pe care o cauți în fiecare zi, acasă. Acestea sunt mai mult decât simple piese de decor și îți pot schimba dispoziția, când te așezi pe fotoliul special pentru citit. Înconjoară colțul de lectură cu plante înalte, așezate pe podea sau pe suporturi speciale. Poți chiar să organizezi un decor cât mai fluid, cu plante agățătoare sau să instalezi ghivece suspendate pe marginea geamului. În acest fel, vei crea un decor cu adevărat special pentru zona ta de relaxare și nu te vei putea abține să nu o postezi regulat pe rețelele sociale.

 

Colțul de lectură va ajuta întreaga familie să redescopere plăcerea de a citi și de a se relaxa după o zi de muncă. Nu uita să profiți de acesta, pentru a te deconecta de la ritmul zilnic, și fii cât mai consecvent în ceea ce privește cititul.

 

Sursa foto: Pexels.com, Shutterstock.com

 

 

 

×