x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 5 rețete simple și gustoase pe bază de paste

5 rețete simple și gustoase pe bază de paste

22 Noi 2021   •   15:48
5 rețete simple și gustoase pe bază de paste
Sursa foto: piqsels.com

Rețetele cu paste sunt printre cele mai versatile și pot fi utilizate indiferent dacă vrei o cină cu familia sau o cină romantică în doi. Poți alege între un clasic Aglio e Olio, paste cu busuioc și roșii deshidratate sau Spaghetti Napolitana.

Pastele sunt un preparat apreciat de oricine. Rețetele simple, clasice, sunt ușor de realizat, iar costurile sunt foarte atractive. În plus, oferta de paste fainoase este atât de diversă, încât toate gusturile pot fi satisfăcute.

Toate rețetele pe care le vei citi în continuare sunt deosebite, fiind incluse în majoritatea trattoriilor din toată Italia.

 

  1. Spaghetti Carbonara

Ai nevoie de paste, kaizer, usturoi, ulei, smântână lichidă și ouă. Pune pastele la fiert într-un vas cu apă și sare. Într-o tigaie, rumenește puțin kaizerul, iar apoi adaugă usturoiul. După ce pastele sunt fierte, adaugă-le în tigaia cu kaizer și lasă-le să se scufunde în sosul acestuia. Cand pastele încep să sfârâie, stinge focul și adaugă smântâna lichidă amestecată cu ouăle. Lasă tigaia pe aragaz, în timp ce amesteci ușor pastele cu sosul. Temperatura ridicată a pastelor va găti ouăle, dar nu le va întări așa cum s-ar întâmpla dacă ai lăsa focul pornit.

 

  1. Tagliatelle al Ragù alla Bolognese

Este, probabil, cea mai populară rețetă de paste din afara Italiei, secretul gustului fiind tagliatelle cu ouă, care intensifică gustul sosului cu carne. Ai nevoie de carne de vită tocată, țelină, morcov, ceapă (fără usturoi), sos de roșii, vin roșu, lapte integral, sare și piper. Cheia unui Ragu delicios este să fie fiert foarte mult timp. Italienii își rezervă chiar și câte 7-8 ore pentru a găti acest sos delicios.

 

  1. Pesto alla Genovese

O rețetă de paste cu pesto, având în centrul ingredientelor busuiocul. În Italia, există multe tipuri de pesto, în funcție de obiceiurile din fiecare regiune, dar cel mai popular, pe care îl cunoaștem cu toții, este cel din Genova. Acesta conține busuioc, semințe de pin, ulei de măsline, usturoi și parmezan. Poți face o rețetă Pesto alla Genovese, atât cu gnocchi cu făină albă, dar și cu linguine.

 

  1. Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

Este o rețetă ieftină și extrem de gustoasă, dar și foarte ușor de preparat. Conține foarte puține ingrediente (paste, usturoi, ulei de măsline, chili și pătrunjel), din acest motiv este primul fel de paste pe care copiii italieni învață să îl gătească. Pentru ca sosul să fie gustos, usturoiul tocat se sotează în ulei de măsline, la foc mic. Se adaugă chili uscat sau proaspăt, iar la final, după ce uleiul a absorbit toate aromele, se adaugă pastele și se amestecă cu grijă. La servire se adaugă pătrunjel tocat și parmezan ras.

 

  1. Paste rapide cu legume

Poți folosi orice tip de paste, iar în sos poți adăuga orice legume, chiar și congelate. Rețeta este delicioasă cu ceapă, usturoi, roșii, ardei, dovlecei, ciuperci, țelină și morcov. Secretul pentru un sos omogen și gustos este să adaugi legumele în tigaie pe rând, de la cele mai tari la cele mai moi. Morcovul, care este tare, are nevoie de mai mult timp pentru a se găti, față de dovlecel, care este mai moale. În timp ce pastele fierb în apă cu sare, tu poți începe să pregătești sosul. Curăță legumele și spală-le, iar apoi taie-le fâșii mici sau cubulețe. Adaugă în tigaia cu ulei ceapa și usturoiul, care vor aroma toate legumele, iar apoi adaugă și restul ingredientelor. La final, când toate legumele sunt făcute, poți adăuga o lingură de sos de roșii și puțină apă. Mai lasă la fiert puțin, adaugă sare și piper după gust, iar apoi toarnă sosul deasupra pastelor. Pentru un gust desăvârșit, poți pune pastele într-un vas de lut, adaugă puțin cașcaval ras deasupra și să lasă la cuptor pentru 10 minute.

×