x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce să alegi o bandă de alergat electrică

De ce să alegi o bandă de alergat electrică

26 Oct 2021   •   12:44
De ce să alegi o bandă de alergat electrică

Nu mai e necesar să amintim ce beneficii uimitoare produce sportul asupra psihicului și sănătății tale. Principalul inamic al mișcării este comoditatea pe care o simțim atunci când am prefera să stăm confortabil pe canapea în fața televizorului decât să ieșim la aer curat.

Din fericire, s-au inventat soluții și pentru cei mai puțin activi dar care vor să își păstreze o greutate optimă a corpului: banda de alergat.

Este banda de alergat o investiție?

Când nu ești o fire sportivă sau ești începător, poți începe să lucrezi cu banda de alergat până capeți încredere. Tot ce trebuie să faci este să te urci pe banda de alergat și să apeși un buton. Simplitatea caracteristică acestei practici este și o bună formă de motivație. 

 

  • Soluție de back-up pentru vremea neprietenoasă

 

Nimic nu se compară cu exercițiile în aer liber. Respiri aer curat, admiri peisaje, vezi oameni, locuri diverse și te încarci cu un alt tonus. Însă, dacă ai de a face cu o vreme mai puțin plăcută, zăpadă, vânt puternic, ploi torențiale, antrenamentele afară nu mai sunt tentante. Banda de alergat îți asigură câțiva kilometri de mișcare pe orice vreme. Nu va trebui să îți mai faci griji că programul tău zilnic de mișcare suferă modificări din cauza temperaturilor scăzute.

 

  • Economie de timp

 

O bandă de alergat îți asigură confortul de a începe să faci mișcare în câteva clipe, fără să fii nevoit să te pregătești sau să cauți un loc adecvat pentru antrenament.

 

  • Calitatea suprafeței

 

Majoritatea celor care aleargă în aer liber au întâmpinat incidente din cauza gropilor sau bordurilor la care nu au fost atenți. Mai mult, variațiile de teren pot determina modificări în nivelurile și ritmurile de antrenament. O porțiune abruptă sau un deal pot accelera ritmul cardiac. Banda de alergare păstrează un nivel constant care asigură o anumită frecvență cardiacă pentru un anumit timp.

De ce banda electrică de alergat este opțiunea completă pentru programul tău de antrenament

Banda de alergat electrica poate regla viteza, seta exercițiile pe care urmează să le efectuezi, un sistem de detectare atunci când te oprești din mișcare, etc. Motoarele electrice acționează suprafața de contact, banda rulantă, viteza și programul de exerciții prestabilite de utilizator. Unele modele sunt pliabile și cu mai multe opțiuni de în ceea ce privește setul de programe de exerciții, senzorii de măsurare și a posibilității de conectare cu alte dispozitive.

Banda de alergat electrică este recomandată pentru orice vârstă și e ideală pentru perioadele de recuperare. 

Consultă oferta disponibilă în orice magazin fitness online și alege modelul adaptabil nevoilor tale.

 

 

×