x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 25% dintre români suferă de o formă de alergie. Cei mai afectați sunt copiii și tinerii

25% dintre români suferă de o formă de alergie. Cei mai afectați sunt copiii și tinerii

09 Dec 2021   •   10:36
25% dintre români suferă de o formă de alergie. Cei mai afectați sunt copiii și tinerii

Circa 25% dintre români suferă de o formă de alergie, acest procent fiind în creștere, arată Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică (SRAIC).

Astfel, unul din patru adulţi şi fiecare al treilea copil suferă de rinită alergică, unul din cinci copii are astm alergic, un sfert dintre copiii români au dermatită atopică, 2% dintre adulţi şi 10% dintre copii au alergii alimentare, iar 1,12 milioane de români adulţi au o alergie medicamentoasă.

"Aproximativ 8 milioane de români (adulţi şi copii) suferă de o formă de alergie. Cele mai multe afecţiuni alergice sunt boli cronice care induc un impact negativ asupra calităţii vieţii pacientului, atât din perspectiva vieţii sociale cât şi profesionale, generând costuri semnificative la nivelul sistemului de sănătate publică şi al societăţii. Sistemele de îngrijire a sănătăţii se confruntă cu costuri ridicate pentru managementul pacienţilor alergici, inclusiv cele legate de vizitele frecvente de îngrijire a sănătăţii, farmacoterapie, absenţe de la locul de muncă şi pierderea productivităţii", spune prof. dr. Carmen Panaitescu, preşedinte SRAIC.

Alergiile sunt în creștere la nivel global, afectând ma ales copiii şi tinerii.

 

×
Subiecte în articol: alergii