x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate O nouă reacție adversă a vaccinului Johnson&Johnson. Alte efecte negative ale serurilor anti COVID-19

O nouă reacție adversă a vaccinului Johnson&Johnson. Alte efecte negative ale serurilor anti COVID-19

11 Noi 2021   •   16:04
O nouă reacție adversă a vaccinului Johnson&Johnson. Alte efecte negative ale serurilor anti COVID-19

O nouă reacție adversă va fi trecută pe prospectul vaccinului anti COVID-19 produs de Johnson&Johnson, la recomandarea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA). Este vorba despre mielită transversă, o formă rară de inflamație spinală, scrie Reuters.

Aceasă afecțiune neurologică gravă a fost motivul pentru care studiile clinice din stadiul 1 pentru tratamentele dezvoltate de AstraZeneca și J&J au fost inițial stopate. Cele două vaccinuri au la bază aceeași tehnologie. 

Totodată, EMA a analizat și rapoarte despre o altă reacție adversă, respectiv sindromul de extravazare capilară (CLS), o boală de sânge rară apărută după vaccinul Moderna. Au fost înregstrate 6 cazuri până în prezent. Afecțiunea provoacă scurgerea sângelui din vasele mici de  sânge provocând inflamații și scăderea presiunii sangvine. 

O altă reacție adversă studiată în urma administrării vaccinurilor dezvoltate pe baza tehnologiei ARN mesager, respectiv cele de la Pfizer și Moderna, este sindromul inflamator multisistemic (MIS), afecțiune gravă care provoacă inflamarea diferitelor organe, inclusv inimă, plămâni, creier, rinichi, creier, piele, ochi, organele gastrointestinale. 


 

×