x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19

Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19

29 Noi 2021   •   12:49
Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Există o singură soluție pentru a opri transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19 în acest moment, potrivit medicului Radu Țincu, de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. 

„Măsurile implementate ne dau timpul pentru a găsi explicații despre transmisibilitatea noii variante. Se pare că este mai transmisibilă decât Delta. Pe de altă parte, dacă este mai agresivă, nu avem încă o dovadă. Un alt factor este și sensibilitatea la anticorpi. Și nu discutăm de anticorpii de după vaccinare, ci de cei monoclonali”, a explicat acesta, la Realitatea PLUS. 

El a mai spus că după circa o lună se vor ști mai multe lucruri despre această tulpină a virusului SARS-CoV-2. 

„Unele date privind simptomatologia le știm de la medicii din Africa de Sud. Se pare că nu este diferită: oboseala a fost anunțată de medicii din Johannesburg, în plus nu este vorba de pierderea mirosului sau a gustului. Nu există încă un lot suficient pentru a avea concluzii despre această variantă virală”, este de părere medicul.

În opinia specialistului, soluția de moment pentru controlul transmiterii este testarea persoanelor care ajung în România și menținerea măsuriilor de protecție, respectiv purtarea măștii, distanțarea socială și igiena. 

„Este evident că singura modalitate de a reduce transmiterea acesteia este de a limita mobilitatea iar persoanele care vin în România să fie testate, prin secvențiere, pentru a depista această variantă virală”, a declarat Radu Țincu.

Primul caz de infectare cu tulpina Omicron a fost în Belgiia, la data de 26 noiembrie 2021, la o tânără nevaccinată. Aceasta a avut simptome la 11 zile de la întoarcerea în țară, venind din Egipt. 

 

×
Subiecte în articol: radu tincu omicron