x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un vaccin anti COVID-19 nu va mai fi administrat în România

Un vaccin anti COVID-19 nu va mai fi administrat în România

16 Noi 2021   •   16:50
Un vaccin anti COVID-19 nu va mai fi administrat în România

Vaccinul anti COVID-19 produs de AstraZeneca nu va mai fi administrat în România începând cu anul viitor, anunță coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. 

„Numărul doritorilor este extrem de redus și, prin urmare, riscul ca dozele să expire este foarte mare", a spus acesta.

Totodată, ultimul lot a expirat iar persoanele programate pentru rapel trebuie să aștepte noile livrări.

"La 31 octombrie, ultimul lot disponibil de vaccin de la compania AstraZeneca a ieșit din perioada de valabilitate, motiv pentru care a fost retras din centrele de vaccinare. Persoanele care erau programate au fost anunțate să nu se mai prezinte la programare și vor fi rechemate în momentul în care urmează să primim un nou lot de vaccin. S-au făcut deja solicitări în acest sens și așteptăm livrările cât mai repede, astfel încât persoanele care au primit prima doză de AstraZeneca să poată să-și finalizeze schema de vaccinare. Rapelul e recomandat la 8 săptămâni, dar există un interval recomandat de până la 12 săptămâni”, a explicat acesta. 

Începând de anul viitor s-ar putea opri definitiv administrarea acestui ser. 

„Ne gândim în mod serios să propunem de la începutul anului viitor sistarea vaccinării cu AstraZeneca, pentru că numărul celor care se vaccinează în acest moment este foarte redus și riscul ca dozele să iasă din termenul de valabilitate e foarte mare, și nu poți să comanzi să vină câteva zeci sau mii de doze. Foarte probabil că vom rămâne cel puțin cu aceste 3 vaccinuri, Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson, cu care vom merge mai departe”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: AstraZeneca COVID vaccin