x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Bode şi Cuc se ceartă pe finanţarea Sibiu-Piteşti

Bode şi Cuc se ceartă pe finanţarea Sibiu-Piteşti

de Dan Straut    |    13 Ian 2020   •   20:10
Bode şi Cuc se ceartă pe finanţarea Sibiu-Piteşti

Actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, şi fostul ministru Răzvan Cuc au avut un schimb de replici pe Facebook despre finanţarea din fonduri europene a autostrăzii Sibiu-Piteşti. După ce Răzvan Cuc a avertizat că fondurile respective ar putea fi blocate din cauza problemelor de mediu, Lucian Bode a dat asigurări că nu există niciun pericol de nealocare a banilor necesari.

În postarea sa, Răzvan Cuc a scris: „Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructură din România, şi anume Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanţării din fonduri europene pentru Sibiu-Piteşti din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-şi mai amintesc, obiectivul avea acord de mediu obţinut în decembrie 2018). Nimeni din Guvern nu ne zice nimic. Toată lumea tace!”.

În replica sa, Lucian Bode a scris: „Cei care fac afirmaţii ar trebui să ştie că proiectul Sibiu-Piteşti nu este blocat! Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii Sibiu-Piteşti asupra mediului, pe traseul acesteia. Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeste scrisoare de observaţii”. 

×