x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi ​​​​​​​Oportunități de investiții imobiliare sau într-o franciză imobiliară în București

​​​​​​​Oportunități de investiții imobiliare sau într-o franciză imobiliară în București

24 Mai 2021   •   11:01
​​​​​​​Oportunități de investiții imobiliare sau într-o franciză imobiliară în București

Piața de imobiliare din București a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare spectaculoasă. Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, doar în luna ianuarie a anului 2021 s-au vândut în capitală peste 7000 de imobile.

 

La fel de dezvoltată este și piața închirierilor, București fiind cel mai atractiv oraș din România în ceea ce privește salariile și pozițiile pe care le pot ocupa angajații. Așadar, oportunitățile de investiții în imobiliare sunt enorme, chiar și în contextul pandemiei.
 

Un studiu național realizat de franciza imobiliară nr.1 în lume, RE/MAX, în parteneriat cu Veridio, arăta faptul că, deși pandemia a fost un factor de influență major pentru piața imobiliară, prețurile nu sunt așteptate să scadă, decât în zona de spații comerciale (atât la vânzări cât și la închirieri).
 

Spre exemplu, în proporție de 32% din respondenții la studiu au spus că pe piața apartamentelor se așteaptă ca prețurile să stagneze, în timp ce 24% așteptau chiar o creștere, pentru 2021. Iar pe piața caselor și vilelor 34% din respondenți se așteptau la o creștere de până la 10% în preț.  
 

Iar dacă ne raportăm la ofertele care există pe piață la momentul actual, la o simplă căutare pe o platformă de profil, după termenul “apartamente de vânzare București” sau “case de vânzare București Ilfov” ne putem confirma aceste trenduri. Pentru cei care urmăresc piața din perspectivă investițională în ultimii ani, se confirmă creșterea prețurilor cel puțin în ceea ce privește casele și proprietățile recreaționale.

 

Bucureștiul este un oraș extrem de atractiv încă, iar pentru mulți oameni reprezintă și o oportunitate de business extrem de bună, așa încât piața imobiliară a rămas puternică.

 

De ce reprezintă o oportunitate bună să investești în inobiliare în București

 

Din moment ce pandemia nu a reușit să destabilizeze piața imobiliară, prețurile fiind încă în creștere sau în stagnare și înregistrând scăderi minore doar în anumite segmente, putem concluziona faptul că avem de-a face cu o piață imobiliară puternică.

Într-o astfel de piață, investițiile imobiliare sunt extrem de avantajoase, putând avea un randament atractiv. Oferta și cererea în rândul chiriilor este în continuare mare, la o simplă căutare observând pe o platformă de profil peste 14.000 de anunțuri cu apartamente de închiriat.

 

Într-o astfel de piață, imobiliarele sunt încă investiții foarte atractive. Iar, dacă ne raportăm la prețurile la nivel european, România rămâne încă o țară cu un mare potențial.

 

Un alt studiu, realizat de această dată la nivel european, arată faptul că România este una din țările cu cea mai mare creștere prognozată de specialiști pe anul 2021, fiind la același nivel cu țări precum Germania, Irlanda, Norvegia, cu ocreștere prognozată de 5%.

 

De asemenea, cu un preț mediu de închiriere în mediul urban de 6,5 Euro / mp la apartamente și 5,9 Euro / mp la case, suntem mult mai jos ca prețuri față de țările din vestul Europei. Desigur, salariile și puterea de cumpărare sunt mai mici în România, însă, dacă realizăm o paralelă între cei doi parametri, vedem că România este o țară cu un mare potențial investițional pe partea de imobiliare.

 

Spre exemplu, conform Studiului Imobiliar European din 2020, în Germania puteai cumpăra un apartament în mediul urban cu un preț mediu de 255.899 euro. Asta, raportat la un salariu minim de 1584 euro. Pe când, în România, la un salariu minim de 466,23 euro, puteai cumpăra un apartament cu un preț mediu de 67.250 euro.

 

Cu alte cuvinte, cifrele arată că un german cu salariul minim ar fi trebuit să muncească peste 13 ani pentru a-și putea permite o astfel de investiție, în timp ce un român cu salariul minim și-ar fi permis să facă investiția în 12 ani.

 

Așadar, studiile ne arată că e mai avantajos să fii investitor imobiliar în România decât în Europa. Iar în România poți avea avantaje din mai multe perspective în ceea ce privește investițiile imobiliare.

 

Agenții imobiliare în București – o afacere prosperă chiar și pe timp de criză

 

După cum am văzut, chiar și în contextul pandemic, Bucureștiul a continuat să se dezvolte. Deși e posibil să fi fost volume mai mici de vânzări sau închirieri în oraș, cu siguranță împrejurimile Bucureștiului au fost mine de aur pentru agențiile imobiliare.

 

Prețul caselor a explodat și cererea de asemenea este în continuă creștere. Iar pe lângă faptul că ai putea deveni investitor în imobiliare, pentru a închiria, acum ai o oportunitate în plus, cel puțin în București.

 

Poți să-ți deschizi propria agenție imobiliară în București, pentru a profita de acest trend crescător. Iar această oportunitate este una cu atât mai avantajoasă dacă luăm în calcul faptul că poți avea la îndemâna ta direct o afacere testată și funcțională pe întreg mapamondul. Este vorba despre o franciză imobiliară. Franciza imobiliară numărul 1 în lume – RE/MAX.

 

Când investești într-o astfel de franciză ai parte de un plan de afaceri complex, de tot suportul rețelei deja existente și de o mulțime de informații și know-how pe care le poți materializa rapid în profit.

 

Așadar, devine mai interesantă ideea de a investi în imobiliare. Fie că te gândești la a cumpăra o proprietate și a o închiria, fie că vrei să faci flip – să cumperi, să renovezi și să vinzi la un preț mai mare sau te gândești chiar la un business în imobiliare, piața din București ține cu tine în această perioadă.

 

Sunt o mulțime de apartamente de închiriat în București, o mulțime de apartamente de vânzare. De asemenea, cererea pentru case de vânzare în Bucureti Ilfov și chiar cererea pentru case de închiriat în București a cunoscut o foarte mare creștere.

 

Acum e momentul oportun să intri în piață. Mai ales dacă luăm în calcul că poți beneficia de sprijinul real al profesioniștilor RE/MAX, înființând o franciză imobiliară alături de ei. 

×
Subiecte în articol: franciză imobiliară