x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Capital Leasing IFN listează o emisiune de obligațiuni la BVB

Capital Leasing IFN listează o emisiune de obligațiuni la BVB

12 Noi 2019   •   11:33
Capital Leasing IFN listează o emisiune de obligațiuni la BVB

Capital Leasing IFN (CL22) a anunţat listarea unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 3,7 milioane lei pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT). Este a doua serie de obligaţiuni pe care Capital Leasing IFN o emite pe bursă, după cea din luna noiembrie 2018.

"Nu suntem la prima experienţă de listare de obligaţiuni. Am închis anul trecut, în noiembrie, cu succes, o altă emisiune făcută pe firma noastră de leasing operaţional. Noi, ca instituţie financiară, suntem în permanenţă în căutare de finanţare. Constatăm că piaţa de capital ne poate oferi astfel de surse. Interesul pentru emisiuni de obligaţiuni este în creştere şi asta ne bucură. Suntem siguri că putem folosi fondurile pentru a dezvolta portofoliul de produse şi avem încredere că această colaborare cu bursa va merge foarte bine, ca şi la prima experienţă", a declarat Răzvan Negoiţă, administrator Capital Leasing IFN.

La rândul său, Ionel Uleia, preşedinte-director general al Prime Transaction, a adăugat că BVB a demonstrat faptul că este un partener viabil pentru capitalul privat şi pentru finanţarea pe piaţa de capital.

"Noi am observat, în ultima perioadă, un interes în creştere din partea societăţilor private pentru emisiuni de obligaţiuni şi listarea acestora la Bursa de Valori Bucureşti. De exemplu, noi mai avem două operaţiuni de finanţare prin obligaţiuni şi listarea acestora pe piaţa de capital. Iată că Bursa a demonstrat faptul că este un partener viabil pentru capitalul privat, pentru finanţarea pe piaţa de capital şi, de ce nu, o provocare pentru actualul Guvern sau actuala clasă politică", a spus Uleia.

Capital Leasing IFN SA a fost înfiinţată în anul 2000, fiind prima companie de servicii financiare din România care a promovat operaţiunile de leasing ca soluţie financiară pentru susţinerea dezvoltării sectorului privat, dar mai ales pentru IMM-uri. Compania este membră în Asociaţia Societăţilor de Leasing din România (ASLR).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bvb capital leasing