x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cîţu: Ordonanţa care va obliga ANAF să ridice popririle pe conturi - în şedinţa de guvern de marţi

Cîţu: Ordonanţa care va obliga ANAF să ridice popririle pe conturi - în şedinţa de guvern de marţi

27 Ian 2020   •   17:20
Cîţu: Ordonanţa care va obliga ANAF să ridice popririle pe conturi - în şedinţa de guvern de marţi

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că marţi, cel mai probabil, va fi adoptat în şedinţa de guvern actul normativ care obligă ANAF să ridice popririle pe conturi.

"Ordonanţa care va permite ANAF să ridice acele popriri de pe conturi are nevoie de modificări la Codul de procedură fiscală, va fi, cred, în şedinţa de guvern de mâine", a spus Cîţu după întâlnirea cu parlamentarii PNL.

El a subliniat că în acest an nu va fi modificat Codul fiscal.

Ministrul a menţionat că discuţiile au vizat şi informatizarea ANAF şi a Ministerului Finanţelor Publice, arătând că documentaţia în acest sens este în pregătire pentru a fi prezentată în CSAT, dar şi modificările de organigramă la MFP şi ANAF.

Banii pentru alegeri, a adăugat el, sunt prevăzuţi în buget şi iar în luna februarie salariul pentru bugetari va fi mărit, cu excepţia demnitarilor.

Ministrul a anunţat că marţi, la ora 10,00, va susţine o conferinţă de presă la sediul MFP, care va viza şi execuţia bugetară din decembrie şi pe anul trecut. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu