x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană a aprobat condiționat preluarea Telekom Romania de către Orange

Comisia Europeană a aprobat condiționat preluarea Telekom Romania de către Orange

29 Iul 2021   •   09:27
Comisia Europeană a aprobat condiționat preluarea Telekom Romania de către Orange

Comisia Europeană și-a dat acceptul pentru preluarea Telekom Romania (TKR) de către Orange SA, în bara Regulamentului UE privind concentrările economice.

Organe preia astfel 30% din participaţia minoritară a TKR în Telekom Romania Mobile Communications (TRMC), concurent direct al Orange.

"Europenii trebuie să aibă acces la servicii de comunicaţii rapide şi fiabile şi la o panoplie suficientă de soluţii alternative pe piaţă. Graţie acestei decizii şi angajamentelor propuse de Orange, piaţa telecomunicaţiilor din România va continua să ofere servicii de comunicaţii de înaltă calitate la preţuri competitive", a spus vicepreşedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenţei.

Orange România desfășoară activtăț în domeniul telecomunicațiilor mobile și TKR în domeniul telecomunicaţiilor fixe şi al televiziunii. TKR este controlată indirect de Deutsche Telekom (DT) şi deţine o participaţie minoritară de 30% în TRMC.

Ancheta Comisiiei Europene a arătat că tranzacția ar fi creat probleme de concurență pe piața serviiciilor de telecomunicații mobile. 

Însă Orange a anunțat că va concesiona participația de 30%  deţinută de TKR în TRMC către Hellenic Telecommunications Organisation S.A., acţionar majoritar al TRMC  și să nu implementeze tranzacţia înainte ca TKR şi OTE să ajungă la un acord privind cesionarea, înaintea aprobării de către CE a desemnării OTE în calitate de cumpărător adecvat şi a aprobării acordului de cesionare şi înainte ca participaţia minoritară să fie transferată către OTE.

Angajamentele Orange a determinat Comisia să accepte tranzacția.

 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana telekon orange