x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Curățătoriile de haine, obligate să rămână deschise, cer autorităților să-și suspende activitatea

Curățătoriile de haine, obligate să rămână deschise, cer autorităților să-și suspende activitatea

02 Apr 2020   •   11:53
Curățătoriile de haine, obligate să rămână deschise, cer autorităților să-și suspende activitatea
Sursa foto: antena3

Asociația patronilor de curățătorii și spălătorii de haine din mall-uri a transmis o petiție către autorități prin care cer suspendarea activitatății întrucât sunt expuși infectării cu virusul COVID-19. Ordonanța Militară nr. 2 menționează că acestea trebuie să rămână deschise, transmite antena3.ro.

”Menținerea deschisă a curățătoriilor din MALL-uri, centre comerciale sau în magazine stradale nu poate fi benefică prevenirii răspândirii COVID-19, deplasările persoanelor fiind necesare numai rezolvării situațiilor urgente și asigurării necesarului de hrană. Menținerea în funcțiune a magazinelor noastre (curățătorii si spălătorii), reprezintă un risc epidemiologic iar prin serviciile pe care le prestăm nu ne putem asuma responsabilitatea preîntâmpinării totale și prevenirii riscurilor de infectare și răspândire cu COVID 19 a angajaților si potențialilor clienți, cu toate eforturile pe care le-am face în mod rezonabil”, se arată în petiția transmisă guvernului.

În petiție se mai arată că situația financiară este fidicilă din cauza chiriilor din mall-uri care au rămas neschimbate, deși nu au clienți.

×
Subiecte în articol: curatatorii spalatorii haine