x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Importăm legume chiar și în plin sezon de producție

Importăm legume chiar și în plin sezon de producție

de Dan Straut    |    08 Iul 2020   •   10:40
Importăm legume chiar și în plin sezon de producție

Un studiu publicat ieri de asociația „Cooperativa Țara Mea” arată că importul de legume crește inclusiv în lunile iulie-august, când România abundă de produse autohtone. În topul importurilor din această categorie au intrat legumele congelate, cartofii, morcovii, legumele păstăi uscate și tomatele. Tendința se manifestă și în acest an, iar cea mai bună dovadă este balanța agroalimentară.

„Producătorii de legume români sunt concurați puternic și chiar în plin sezon de importuri. Și nu vorbim neapărat de legume proaspete, ci și de legume congelate, care în iulie 2019, de exemplu, au avut cea mai mare pondere în total importuri realizate de țara noastră”, notează autorii analizei. Potrivit acestora, numai în luna iulie 2019 România a importat o cantitate de 25.635 de tone de legume, în valoare de peste 20 de milioane de euro. 

 

În plin sezon, când legumele românești se găsesc din belșug pe piață, este păcat să nu alegem produsele proaspete provenite de la legumicultorii noștri. Îndemnul nostru este să consumăm produse proaspete românești. Este vital să susținem producția locală în aceste momente dificile prin care trece economia românească.

Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea

×