x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Libra Internet Bank raportează profit net de 91 milioane de lei de la începutul anului

Libra Internet Bank raportează profit net de 91 milioane de lei de la începutul anului

12 Noi 2019   •   15:35
Libra Internet Bank raportează profit net de 91 milioane de lei de la începutul anului

Libra Internet Bank a obţinut, după primele trei trimestre ale anului, un profit net de 91 milioane de lei, cu 21% mai mult decât valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut (75 milioane de lei), potrivit unui comunicat al băncii.

Ţinta de profit stabilită pentru anul în curs este de 95 milioane de lei.

"Abordarea noastră de nişă funcţionează. După încheierea celui de-al treilea trimestru, pot spune că sunt şanse foarte mari pentru a depăşi semnificativ ţinta de profitabilitate din 2019", a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

În luna septembrie, activele nete ale Libra Internet Bank au fost de 5,46 miliarde de lei, iar soldul creditelor a ajuns la 3,96 miliarde de lei, în creştere cu 22% faţă de valoarea înregistrată la finalul anului trecut (3,25 miliarde de lei).

Potrivit băncii, rata de neperformanţă a rămas la un nivel foarte bun, cu o valoare înregistrată de 2,21%.

Libra Internet Bank este membră a grupului american de investiţii New Century Holdings din 2003. Banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor şi acordă o atenţie deosebită tehnologiei moderne şi inovaţiei în banking.

AGERPRES

×