x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piața asigurărilor. Cea mai mare despăgubire achitată a fost de 1,9 milioane de lei în 2020

Piața asigurărilor. Cea mai mare despăgubire achitată a fost de 1,9 milioane de lei în 2020

23 Aug 2021   •   22:30
Piața asigurărilor. Cea mai mare despăgubire achitată a fost de 1,9 milioane de lei în 2020

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut de asigurători a fost de 1,9 milioane de lei, informează Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Despăgubirea de aproximativ 400.000 de euro a fost achitată în baza unei polițe de asigurare facultativă pentru locuințe. Potrivit statisticii, suma este cu 145% mai mare față de cea mai mare despăgubire achitată în 2019. Polița a fost folosită pentru acoperirea pagubelor provocate de un incendiu.

De altfel, incendiul este cauza generatoare a celor mai mari cinci daune achitate în 2020 în baza polițelor destinate locuințelor. Anul trecut, pentru primele cinci polițe a fost achitată suma de 4.6 milioane lei, în creștere cu 66% față de valoarea înregistrată în 2019.

„Aceste realități confirmă importanța protejării unuia dintre cele mai importante bunuri pe care le avem – locuința. Conform statisticilor, peste 95% dintre români sunt proprietarii casei în care locuiesc. Cu toate acestea, la nivel național, sub 20% din totalul locuințelor sunt asigurate printr-o poliță de asigurare facultativă”, a declarat Adrian Marin, președintele UNSAR.

Asigurarea obligatorie a locuinței acoperă riscurile de cutremur, inundații și alunecări de teren, până la limita de 20.000 de euro. O asigurare facultativă acoperă, în plus, riscuri precum incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinței.

Polițelor facultative li se pot atașa și clauze speciale, precum asigurarea instalațiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice, bunurilor casabile, dar și răspunderea civilă față de terțe persoane cum ar fi pagubele provocate vecinilor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: asigurari