x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Virgil Popescu: Am propus ridicarea barierelor de preţ pentru gazele naturale şi energia electrică

Virgil Popescu: Am propus ridicarea barierelor de preţ pentru gazele naturale şi energia electrică

13 Dec 2019   •   22:24
Virgil Popescu: Am propus ridicarea barierelor de preţ pentru gazele naturale şi energia electrică
Sursa foto: Victor Stroe

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că a propus ca proiectul de lege de modificare a OUG 114 să conţină prevederi în domeniul energiei precum ridicarea barierelor de preţ la producător „pentru gazele naturale la 1 iulie 2020 şi pentru energia electrică la 31 decembrie 2020”.

„În ambele zone - şi de energie electrică, şi de gaze naturale -, OUG 114 a impus nişte bariere de preţ la achiziţia energiei electrice şi a gazului natural de la producător către furnizori. A scăzut preţul de achiziţie a energiei electrice şi a gazelor naturale pentru furnizori, dar la populaţia casnică preţul nu a scăzut. S-a creat o marjă mult mai mare pentru furnizori în a-şi mări profitul. Am propus Guvernului, în primă lectură, ridicarea acestor bariere de preţ la producător pentru gazele naturale la 1 iulie 2020 şi pentru energia electrică la 31 decembrie 2020”, a declarat Virgil Popescu, vineri seară, la finalul şedinţei de guvern.

Ministrul Economiei a vorbit şi despre ridicarea taxei de 2% impusă companiilor din energie pe cifra de afaceri, „o taxă în urma căreia s-au strâns peste 600 de milioane de lei în conturile ANRE”.

„Am propus Guvernului ca, cu aceşti bani, să se poată efectua proiecte în zona de energie, de eficienţă energetică şi să-i putem folosi şi pentru consumatorul vulnerabil, pentru că tot în cursul anului 2020 ne-am propus să definim consumatorul vulnerabil şi schema de finanţare a acestuia”, a adăugat Popescu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gaze naturale energie electrica