x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Autostrada Sibiu-Pitești. Ministrul Fondurilor Europene: Avem o problemă

Autostrada Sibiu-Pitești. Ministrul Fondurilor Europene: Avem o problemă

25 Ian 2020   •   13:03
Autostrada Sibiu-Pitești. Ministrul Fondurilor Europene: Avem o problemă
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești face parte din Coridorul 4 Pan-European, iar România are un angajament de închidere a acestor tipuri de coridoare până în anul 2030.

„Problemele care țin de mediu au fost sesizate de către Comisia Europeana, proiectul aflându-se în curs de evaluare la nivelul Comisiei Europene. Practic, avem o problemă pe de o parte legată de finanțare. Să nu uităm că vorbim despre 122 km de autostradă și 3 miliarde de euro, valoarea acestei investiții. Pe de altă parte, avem problema implementării proiectului, pentru că acest proiect după cum se cunoaște acest proiect are cinci loturi din care se compune. Pentru primul lot a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, iar pentru lotul 4 și 5 încă contractele de execuție lucrări sunt în curs de derulare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

În ceea ce privește termenul dat de Comisie, acesta este de 23 februarie.„Pe acest traseu sunt 11 situri Natura 2000. În acest situri sunt foarte multe specii de animale, plante, insecte. Noi am întocmit răspunsul sub forma unui draft pentru a răspunde solicitărilor Comisiei Europene. Nu sunt singurii din Europa cu acest tip de probleme. Noi am susținut că această specie de gândaci nu este afectată”, a declarat Marcel Boloș

×
Subiecte în articol: autostrada sibiu pitesti Marcel Boloș