x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Horia Gustă a fost ales preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri

Horia Gustă a fost ales preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri

10 Mar 2020   •   21:03
Horia Gustă a fost ales preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri

Adunarea generală a membrilor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România a aprobat marți continuarea activităţii actualului Consiliu Director până la finalizarea mandatului şi preluarea de către Horia Gustă, fost vicepreşedine AAF, a poziţiei de preşedinte al Asociației.

„Adunarea generală a membrilor Asociaţiei Administatorilor de Fonduri a aprobat astăzi alegerea dlui Horia Gustă, care a deţinut anterior funcţia de vicepreşedinte, în funcţia de preşedinte şi numirea dlui Cristian Pascu în funcţia de vicepreşedinte, menţinând practic componenţa membrilor Consiliului Director. Radu Hanga, fostul preşedinte AAF, numit recent preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, va fi membru în Consiliul Director până la viitoarele alegeri”, a declarat Jan Pricop, director executiv AAF.

În urma votului, în următorii doi ani, Asociaţia Adminsitratorilor de Fonduri din România va fi condusă de Consiliul Director având următoarea componenţă:

Horia Gustă, director general Certinvest – preşedinte
Cristian Pascu, director Departament instituţii financiare BCR – vicepreşedinte
Radu Hanga, preşedinte BVB – membru
Mihai Purcărea, director general al BRD Asset Management - membru
Dan Popovici, director general OTP Asset Management România - membru
Aurel Bernat, director general BT Asset Management - membru
Călin Meteş, vicepreşedinte, reprezentant permanent Fondul Proprietatea, membru.

„Votul pe care l-a primit Consiliul Director astăzi arată, încă o dată, încrederea membrilor asociaţiei în capacitatea actualei echipe de a duce la îndeplinire planurile anunţat la începutul mandatului. Le mulţumesc atât în calitate de membru al board-ului cât şi ca preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti. Piaţa de asset management, Bursa de Valori Bucuresti şi industria bancară sunt pilonii de bază ai industriei financiare din România, astfel că avem aceleaşi obiective în sensul asigurării accesului la finanţare pentru companiile locale şi a asigurării accesului clienţilor români la produse de economisire/investire cât mai diversificate”, a declarat Radu Hanga, preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti.

Horia Gustă, noul preşedinte al Consiliului Director AAF a declarat astăzi: ”Mă onorează decizia luată astăzi de membrii Asociaţiei de a mă valida în funcţia de preşedinte AAF şi de a accepta continuarea mandatului board-ului în aceeaşi formulă. Preiau acest mandat într-un moment dificil al pieţei financiare, iar această decizie demonstrează dorinţa membrilor de a continua proiectele aflate în derulare. Bineînţeles, vom menţine eforturile pe direcţia educaţiei financiare, punând accent pe o mai bună înţelegere a beneficiilor pe care le aduce o investiţie diversificată în fondurile de investiţii. Totodată, potenţialul pieţei autohtone de asset management poate fi şi un excelent motor de dezvoltare pentru companiile locale”.

Membrii Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF) gestionează în prezent active care, la finalul lunii ianuarie 2020, au depăşit 49,9 miliarde lei, dintre care 25,4 miliarde lei sunt în zona fondurilor deschise de investiţii, 1,03 miliade lei reprezintă activele nete ale fondurilor deschise străine distribuite în România iar 23,4 miliarde lei activele nete ale celor 31 de fonduri închise, inclusiv SIF-uri şi FP.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Horia Gusta