x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Iancu Guda, despre deprecierea monedei naționale: „România înregistrează cele mai mari deficite gemene raportate la PIB din UE...”

Iancu Guda, despre deprecierea monedei naționale: „România înregistrează cele mai mari deficite gemene raportate la PIB din UE...”

21 Feb 2020   •   13:41
Iancu Guda, despre deprecierea monedei naționale: „România înregistrează cele mai mari deficite gemene raportate la PIB din UE...”

Analistul economic Iancu Guda, services director al Coface, a explicat într-o postare pe Facebook care sunt adevăratele cauze ale deprecierii monedei naționale și aprecierii aurului.

 

”Adâncirea deficitului comercial la peste 17 mld EUR pe parcursul anului trecut reprezintă principala cauză fundamentală pentru deprecierea monedei naționale. De asemenea, accentuare tensiunilor geopolitice, protecționismul alimentate de populisme generalizate precum și problemele din China, contribuie la creșterea primelor de risc (activele sigure se apreciază, inclusiv aurul). În acest context, monedele din țările emergente cu deficite duble (comercial și fiscal) sunt cele mai expuse. Iar România înregistrează cele mai mari deficite gemene raportate la PIB din UE...” a scris Iancu Guda într-o postare pe Facebook.

 

BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,8026 lei, acesta fiind cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR.

Cea mai mare valoare înregistrată vreodată pentru un euro . Urmează scumpirile unor servicii (carburanți, facturi, abonamente telefon) dar și rate mai mari pentru creditele în euro

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a crescut de la 4,4307 lei la 4,4462 lei.Și preţul gramului de aur a crescut, ajungând, vineri, la 233,5122 lei - un nivel record.

×
Subiecte în articol: Iancu Guda