x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Lucrările la Gara Constanţa au fost finalizate în proporţie de 70%

Lucrările la Gara Constanţa au fost finalizate în proporţie de 70%

27 Mai 2020   •   14:45
Lucrările la Gara Constanţa au fost finalizate în proporţie de 70%

Lucrările la tunelul pietonal din Gara Constanţa au fost finalizate în proporţie de 70%, anunță CFR Infrastructură.

"În staţia CF Constanţa, lucrările de reparaţii capitale la liniile de cale ferată şi la tunelul pietonal înregistrează un procent de execuţie de 60%, respectiv 70%. Constructorul a finalizat până în prezent lucrările de reparaţii capitale la două dintre cele patru linii, şi anume la linia 3 (654 m) şi la linia 4 (703 m), inclusiv drenul dintre linii, iar la tunelul pietonal s-au finalizat lucrările de etanşare prin injecţii intramurale la extrados şi tartarea fisurilor şi crăpăturilor prin injecţii cu răşini poliureatanice elastice, placarea pereţilor tunelului cu faianţă pe o înălţime de 2 m, zugrăvirea acestora şi a tavanului cu vopsea lavabilă, repararea rampelor scărilor de acces în tunel", arată instituția pe Facebook.

În prezent se execută lucrările de reparaţii capitale la linia 2 (665 m) şi linia 3 (703 m), iar în interiorul tunelului pietonal de 460 mp se execută lucrările de montare a gresiei. Constructorul a comandat cele trei platforme elevatoare care se vor monta la fiecare scară din capâtul "y", rolul acestora fiind asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi.

Programul de reparaţii din Gara Constanţa, la tunelul pietonal şi la liniile 1, 2, 3 şi 4, a fost demarat de Sucursala Regională CF Constanţa în octombrie 2019, valoarea investiţiei ridicându-se la 10,4 milioane de lei, bani proveniți de la bugetul de stat.

Lucrările sunt executate de SC Wiebe România şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare, a serviciilor publice oferite călătorilor şi crearea condiţiilor specifice de acces şi de deplasare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Termenul de finalizare al lucrării este semestrul al doilea 2020.

×